Despre Noi

Suntem

Producător de vinuri naturale

Producem vinurile Varvara artizanal, familia fiind implicată în întreținerea podgoriei, recoltarea strugurilor,  transformarea lor în vin, degustarea si promovarea, eforturile regasindu-se  în calitatea vinului prezentat în fiecare sticlă. Punem pasiune, suflet și măiestrie în ceea ce producem.

01

Filozofia Noastra

Vinificarea nu ar trebui să afecteze mediul înconjurător. 

02

Tehnologia

Vinul nostru este produs natural obținut prin procedee manuale, artizanale, fără intervenție industrială. Mustul obținut nu este ajustat prin adaos de zahăr și acizi, iar fermentarea are loc natural, este mai lentă si nu este dirijată artificial, nu controlăm temperatura, nu folosim sulf, conservanți, stabilizatori, potențiatori de aromă sau culoare.

Limpezirea vinurilor noastre are loc natural, gravitațional, nefolosind filtrarea, deși acest procedeu este de mai lungă durată suntem convinși că răbdarea influențează pozitiv calitatea vinului ce o regăsiți în fiecare sticlă Varvara.

03

Practici Ecologice

Mustul este presat manual, folosind două prese istorice, cu o vechime de peste 100 de ani, iar boștina se întoarce în podgorie, fertilizând recolta din anii următori. Nu folosim instalații de refrigerare pentru stabilizarea vinului, lasăm pe seama naturii și această etapă.

Descopera

Povestea Varvara

2013
Anul în care am achiziționat un plai viticol abandonat, necultivat în ultimele două decenii.
2014
Replantarea
Anul în care am replantat 4,5 ha cu soiurile românești Fetească Regală și Fetească Neagră, dar și cu soiul aromat Muscat Ottonel cultivat de peste un secol pe dealul Silagiului.
2016
Crama
În acest an am construit crama artizanală și am recondiționat două prese istorice, redându-le viață si utilitate pentru anii ce vor urma.
2017
Prima recoltă
Via ne-a dăruit primii struguri, recoltă ce a fost procesată artizanal în cramă.
Previous
Next